Звернутись до Фонду

«Справжнє лідерство - це не престиж, влада чи статус. Це відповідальність»

В умовах сьогодення виховання та соціалізація дітей ґрунтується на розумінні необхідності формування молодих лідерів – лідерів майбутнього, які зможуть активно діяти у всіх сферах життя суспільства, будуть спроможні приймати самостійні рішення і відстоювати власні ідеали та переконання. Тому, в новому  році, перше заняття, в Володарській школі-інтернаті було присвячено такій важливій складовій характеру, як «лідерство».

Учні старших класів спробували вивчити свій лідерський потенціал, який допоможе досягнути бажаного успіху у житті. Визначали якості і вміння, які вирізняють кожного учня з-поміж інших, знаходили, що кожен може робити краще за інших, проводили порівняння - чим члени групи між собою схожі, а чим відрізняються і яку роль відмінності відіграють у взаєминах людей.

Сумісно прийшли до висновку, що в житті важливо не тільки «дивитись, але й бачити» - це також важлива риса, для формування лідерських здібностей. Досвід показує, що в кожному складному предметі чи явищі можна побачити не один, а декілька, десятки і сотні аспектів та характеристик.

Наприкінці уроку, старшокласники на практиці, за допомогою ігрової психологічної вправи "30 квадратів",  мали змогу перевірити своє вміння нестандартно бачити ситуацію та більш глибоко оцінювати ситуацію, яка на перший погляд може здаватися простою і зрозумілою.