Звернутись до Фонду

«Економічна раціональність»

В ході зустрічі, за програмою Фонду «Успішна людина», розглянули важливі питання розумного розпорядження грошовими ресурсами з школярами Володарської школи-інтернату-центру реабілітації.

Учні, разом з тренером програми Анастасією Аносовою, знайомилися з поняттям електронних грошей, їх перевагами і небезпеками, які можуть спіткати безпечного користувача фінансових послуг.  На практичному занятті, в підгрупах, учні створювали переліки ситуацій, в яких людина може розрахуватись тільки готівкою, а в яких - тільки безготівково. І хоча в реаліях життя наших учнів, звичайно, більше перших ситуацій, вони набули першого досвіду в безготівковому обігу, за яким майбутнє.

Також, розглянути питання основних функцій банку, школярі дізнались, як вони отримують маржу (прибуток), обговорили особливості термінових вкладів і депозитних договорів, розбирались з різницею між номінальною і реальною ставками. В якості практикуму були запропоновані фінансові задачі, які допомогли  зрозуміти вплив інфляції на розмір реальної депозитної ставки. 

Впевнені, що знання, отримані на уроці, допоможуть дітям бути грамотними споживачами фінансових послуг.

Галерея (3 фото)