Звернутись до Фонду

«Оптимізація сімейного бюджету»

На уроці фінансової грамотності в Київському ліцеї-інтернаті №23 учні 9 класу познайомилися з найважливішими елементами сімейної економіки - видами доходів і витрат сім'ї.

За допомогою ігрових ситуацій кадети разом з тренером програми Фонду «Успішна людина» Оксаною Дубравиною закріплювали основи домашньої економіки. Хлопці навчалися формувати витрати сім'ї різного достатку (високого, середнього та низького) на необхідні, на їхню думку, витрати: продовольчий кошик, промислові товари, комунальні послуги, здоров'я і спорт, освіту і бізнес, банк і навіть… лотарею.

В ході уроку з'ясувалося, що багато підлітків не мають реального уявлення про елементарні речі - витрати сім'ї на їжу, комунальні послуги і т.п., але радував той факт, що при складанні витрат сім'ї важливим елементом були витрати на навчання, розвиток, спорт.

Крім вміння складати бюджет, хлопці поговорили про те, яким чином можна збільшити доходи або скоротити витрати в сім'ї, і тепер, напевно, будуть застосовувати свої знання на практиці -допомагати батькам в розробці і аналізі сімейного бюджету.