Звернутись до Фонду

«В пошуках власної індивідуальності»

Заняття в Володарській школі-інтернаті було присвячено  внутрішньому світу людини, неповторності та особистості кожного з нас. Що і хто допомогає нам бути не тільки справжніми «особистостями», але й щасливими людьми, з’ясовували старшокласники разом з тренером благодійної програми «Успішна людина» Аносовою Анастасією.

На світі багато людей і усі вони різні, неповторні - двох однакових людей немає, навіть близнюки відрізняються один від одного. Дуже добре, що кожна людина індивідуальність і займає своє місце в колективі, у групі, серед інших людей. Завжди є той, хто відрізняється від нас, наприклад  за фізичними якостями - вищий або нижчий, худіший або більш товстий. І порівнювати себе з іншими - вірний спосіб бути завжди незадоволеним, роздратованим тощо. Краще порівнювати себе сьогоднішнього з тим, яким ти був учора.

Старшокласники разом з тренером, провели декілька вправ, у яких досліджували риси характеру, як позитивні, так і негативні. Всі учасники були сміливими і змогли відверто обговорювати не лише свої переваги, а й недоліки. За допомогою  інтерактивної вправи «Зірка»,  учасники разом створили сузір'я, в якому кожен учасник сяяв як окрема зірка із своїми перевагами, сподіваннями, мріями, улюбленими речами, справами, звуками, запахами, знахідками у подоланні труднощів тощо. А там, де «зіркам» не вистачало сил «світити» сповна, допомагали друзі, доповнюючи те позитивне, що наші учні в собі ще не навчилися помічати і цінувати.

На цьому занятті діти відчули, що добрий товариш поруч, який дивиться на тебе позитивним поглядом - це потужній підтримуючий ресурс і в дружніх, і в ділових стосунках. Головне пам'ятати, що підтримка, повага, дружелюбність - речі взаємні.

Галерея (4 фото)