Звернутись до Фонду

Фінансова грамотність – фундамент побудови сильної економіки держави.

З вересня 2017 року БФ «ФОНД ДОБРІ СПРАВИ»   запроваджує експериментальний курс «Фінансова грамотність» у навчальних закладах  – учасниках благодійної програми «Успішна людина»,  разом з Університетом банківської справи.

Школярі навчальних закладів (з другого по десятий клас) будуть навчатися  за програмою «Фінансова грамотність». БФ «ФОНД ДОБРІ СПРАВИ» організував зустріч-презентацію дисципліни від колективу авторів для керівників навчальних закладів Києва.

Поступово, від ігрової форми  в молодшій школі (з вигаданими персонажами дівчинкою – копійочкою та хлопчиком-гривеником)  діти будуть знайомитися з різноманітним світом фінансів, навчатися приймати свідомі рішення і здійснювати ефективні дії з метою управління своїми коштами в майбутньому.

Маємо на меті – допомогти навчити молоду людину правильно розпоряджатися власними фінансами, планувати свій особистий бюджет, приймати зважені та вірні фінансові рішення щодо:

-можливостей розширення джерел власних доходів;

-планування і коригування власних видатків;

-формування особистих фінансових резервів і здійснення заощаджень;

-використання кредитних ресурсів і здійснення власних інвестицій.

Всі ці знання необхідні для сучасного світу, і наразі, освідчена людина не може  бути некомпетентна в економічних питаннях.

Матеріали курсу з фінансової грамотності (програма, робочі зошити, підручники) розроблені колективом досвідчених авторів Університету банківської справи, Національного банку України за погодженням з Інститутом модернізації змісту освіти України та затверджені Міністерством освіти і науки України як варіативна складова навчального процесу в школах.  Проект «Фінансова грамотність»  розраховано запровадити в усіх школах України до 2020 року.

В рамках введення курсу «Фінансова грамотність» в школах, для вчителів навчальних закладів буде проведено ряд навчальних тренінгів-практикумів за програмою курсу. 

Галерея (6 фото)