Звернутись до Фонду

21 березня – день людини з синдромом Дауна.

Хвороба Дауна – найпоширеніша хромосомна патологія, яка спричиняє тяжкі наслідки для хворої дитини.

Синдром Дауна – захворювання, що виникає в результаті генетичної аномалії, при якій в організмі людини з'являється додаткова хромосома, в результаті загальна кількість хромосом стає рівною 47, тоді як в нормі вона повинна дорівнювати 46.

Вперше рішення про проведення цього дня було прийняте за ініціативою Міжнародної (IDSA) і Європейської (EDSA) асоціацій Даун Синдром на VI міжнародному симпозіумі по синдрому Дауна, який проходив в Пальма-де-Майорка (Іспанія) в 2006 році.

У грудні 2011 року Генеральна Асамблея ООН запропонувала з 2012 року відзначати цей день усім державам і міжнародним організаціям.

Головна мета – підвищити рівень інформованості суспільства і привернути увагу до необхідності поліпшення якості життя людей з цим синдромом.

БФ «ФОНД ДОБРІ СПРАВИ» закликає суспільство не бути байдужими і безсердечними, а допомагати людям, діткам  з обмеженими здібностями, лише в Україні з синдромом  проживає близько 10 тисяч. Більшість із них своєю добротою, щирістю і безпосередністю компенсують все те, в чому вони відрізняються від звичайних людей, а часто і перевершують їх.