Звернутись до Фонду

Цікаві уроки

На протязі листопада 2019 року  цікаві уроки з фінансової грамотності проходили у  Володарській школі – інтернаті-учаснику проекту «Успішна людина».

В листопаді «працювала»  найулюбленіша гра «Фабрика іграшок». Було п’ять мануфактур (команд), які вийшли на ринок іграшок зі своїм товаром, який весело рекламували. Створили ринок, зібрали замовлення. Чотири з п’яти  іграшок принесли своїм виробникам прибуток, а одна іграшка (дуже популярна у замовників) потребувала здешевлення виробництва. Гра гарно змоделювала весь процес: від задуму (через створення товару), до його просування на конкурентному ринку.

На іншому уроці старшокласники обговорювали фінансові стереотипи, які заважають вести бізнес, інвестиції, правила планування покупок, вибору товару (співвідношення ціна-якість), розглядали на прикладах  «маркетингові пастки». Складали альтернативний список покупок - замість булки хліба вартістю 20 гривень у учнів вийшло 17 позицій!

В якості фінансової розминки грали «Навколо світу» – повторювали валюти 24 країн та пізнавали багато цікавих фактів про ці країни.

Діти з задоволенням і справжнім інтересом грають в різні ігри фінансового змісту, але під керівництвом тренера проекту «Успішна людина»  Анастасії Аносової, навіть звичайні ігри становляться справжнім навчальним практикумом!  Дякуємо, Настю!

Галерея (7 фото)