Звернутись до Фонду

Вдячна Україна - Небесній сотні. Благодійники передають мільйон гривень рідним загиблих

В інформаційній агенції УНІАН відбулась прес-конференція за участю керівників благодійного фонду «ФОНД ДОБРІ СПРАВИ», Київської міської державної адміністрації, волонтерської ініціативи «Родина Майдан» та родичів Небесної сотні.

partНа прес-конференції засновник «Фонду добрі справи» Сергій Мамедов повідомив про надання благодійної допомоги в розмірі близько одного мільйона гривень родичам Небесної сотні. Допомогу отримає 15 сімей загиблих громадян під час лютневого протистояння в Києві. «Сьогодні минає 4 місяці від тих трагічних подій в Києві. Пам’ять про загиблих є спільною відповідальністю держави, бізнесу та громадськості, адже вона - запорука неповторення подібної трагедії у майбутньому. БФ «Фонд добрі справи» і надалі надаватиме допомогу постраждалим.

«Небесна сотня завжди залишається на варті. Наше суспільство завжди повинне пам’ятати своїх героїв і бути небайдужими до долі їхніх родин.», - сказав Богдан Дубас, перший заступник голови Київської міської державної адміністрації.

За словами представника волонтерських ініціатив «Родина Майдан» та «Євромайдан SOS» Марічки Маковецької: «Разом із партнерами, зокрема Євромайданом SOS, ми впорядкували базу даних загиблих та постраждалих, в якій враховані соціальний стан та специфічні проблеми кожної з родин. Ми постійно цікавимося їхніми потребами. Завдяки цій роботі зараз, у майбутньому ми матимемо достовірні мапи потреб родин та, відповідно, зможемо бути ефективними у адресній допомозі кожній конкретній людині. Ніхто не має бути забутим!».

Відома українська художниця Анна Мілевська, донька загиблого під час трагічних подій Анатолія Нечипоренка, на знак подяки вручила засновнику БФ «Фонд добрі справи» Сергію Мамедову власну картину. Вона висловила також щиру вдячність усім небайдужим людям, які продовжують підтримувати родини загиблих та поранених.