Звернутись до Фонду

Безкоштовна правова допомога громадянам.

З 1 липня по всій Україні почнуть діяти близько 100 центрів надання безоплатної правової допомоги громадянам.

Міністерство юстиції має стати адвокатом українських громадян та надавати правову допомогу, яку багато українців не можуть отримати через занадто високу вартість послуг платних адвокатів. 

З першого липня розпочинається масштабна соціальна програма - в Україні відкриється більше сотні центрів надання безоплатної правової допомоги, в яких будуть працювати українські адвокати, відібрані на відкритих конкурсах.

Новостворені центри надаватимуть допомогу всім українцям, однак особливу увагу звертатимуть на соціально незахищених громадян та представництво їх інтересів у цивільних та адміністративних судових спорах.

Соціально незахищені громадяни – чутлива категорія суспільства, яка потребує особливої уваги зі сторони держави у захисті їхніх прав. До них відносяться:

  • малозабезпечені особи, діти-сироти, безпритульні діти, та діти, які стали або можуть стати жертвами насильства у сім’ї, учасники бойових дій;
  • учасники проведення АТО, члени сімей загиблих,  внутрішньо переміщені особи.

Нагадуємо, що з 1 січня 2013 року в Україні надається своєрідна допомога особам, до яких застосовано адміністративне затримання; застосовано адміністративний арешт; які затримані за підозрою у вчиненні злочину; до яких як запобіжний захід обрано тримання під вартою; у кримінальних провадженнях стосовно яких відповідно до положень Кримінального процесуального кодексу України захисник залучається слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом для здійснення захисту за призначенням або проведення окремої процесуальної дії.

А з 1 липня 2015 року –  надаватиметься також у цивільних та адміністративних справах, а також потерпілим та свідкам у кримінальних провадженнях, у повному обсязі.

Ознайомитися з переліком вже діючих пунктів прийому ви можете ТУТ.