Звернутись до Фонду

Безоплатне харчування дітям-чорнобильцям.

Наприкінці квітня було вирішено з початку наступного навчального року забезпечити безоплатним харчуванням  дітей, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи.

БФ «ФОНД ДОБРІ СПРАВИ» доводить до відома, що наприкінці квітня Мінісоцполітики було вирішено з початку наступного навчального року забезпечити безоплатним харчуванням  дітей, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи. Це поширюється на навчальні заклади, що розташовані на територіях радіоактивного забруднення у Київській, Чернігівській та Чернівецькій областях.

Батьки подають до навчального закладу наступні документи:

- заяву на ім’я директора;

- копія посвідчення дитини.

Оскільки у навчальних закладах Волинської та Житомирської областей період харчування був відсутнім, його  заповнили виплатою компенсацій відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 08.02.1997 № 155 «Про порядок та розміри компенсаційних виплат дітям, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Дітям у віці від 6 до 10 років – 180 грн., від 11 до 14 – 185 грн., від 15 до 18 – 190 грн. за місяць, пропорційно навчальним дням.

Батьки потерпілих дітей, які не отримали компенсацію за період відсутності харчування у навчальних закладах, можуть звернутися до регіональних органів соціального захисту із відповідною заявою та довідкою з навчального закладу.