Звернутись до Фонду

БФ «ФОНД ДОБРІ СПРАВИ» провів у Володарській санаторній школі-інтернат майстер-класи по виготовленню м’яких іграшок.

6 листопада пройшли перші майстер-класи з підготовки до благодійного Ярмарку «Різдво руками дітей», який розпочне БФ «Фонд добрі справи» 19 грудня 2014 року  на Софіївській площі в  місті Києві.

 6 листопада пройшли перші майстер-класи з підготовки до благодійного Ярмарку «Різдво руками дітей», який розпочне БФ «Фонд добрі справи» 19 грудня 2014 року  на Софіївській площі в  місті Києві.

dsc0081_07Участь у майстер-класах взяли учні 4-5 та 6 класів  Володарської загальноосвітньої санаторної школи-інтернат І-ІІІ ступенів. Невблаганно наближається головне щорічне свято - Новий рік, а наступний 2015-й  - це рік милої пухнастої овечки.  Тому саме упоетапному виготовленні овечки прийняли  участь учні 6 класу. Діти  виявили величезне  бажання, навчитися створювати м’яку іграшку,  користуватися схемами і складати їх, розвивати художній смак, бути уважними. Робота кипіла, хтось майстрував голову, хтось наклеював очі, вирізали та зшивали ніжки, тулуб, хвостик. Хлопці зовсім не відставали від дівчат, а навпаки, намагалися усе правильно відтворити. І ось,  спільними творчими зусиллями дітей, вдалося виготовити м’якеньку овечку!  Приємна на дотик, м’якенька, мила,  овечка - символ того, що Новий рік принесе все найдобріше і найпозитивніше!dsc0086_03

 Учні 4-5 класів майстрували новорічні прикраси,  іграшки, вони охоче вирізали і зшивали сердечка, будиночки, ялиночки, наповнювали їх залишками тканини та наклеювали на них янголів, зроблених з кольорового фетру.  Вироби видались настільки гарними та зворушливими, що діти вирішили продовжити роботу зі створення новорічних прикрас. 

 Технікою виготовлення, досвідом і секретами,  як створювати чудові ялинкові прикраси та іграшки своїми руками, поділилася справжня майстриня – Наталія -  дизайнер одягу та аксесуарів «Tala». На майстер-класі були присутні школярі та педагоги-вихователі. По закінченню діти висловили слова вдячності. Своїми враженнями поділився і учень 6 класу Євген: « Я все люблю робити своїми руками, подобається малювати, ліпити, а тепер ще й умію шити  м’які іграшки, бо сьогодні навчився! Мені було дуже цікаво!»

 dsc0089_04Тетяна Вікторівна Некраш – заступник директора з навчально-виховної роботи також була присутня на майстер-класі: « Сьогодні у нас був надзвичайно чудовий день, до нас завітали представники «ФОНДУ ДОБРІ СПРАВИ», які провели майстер-класи для дітей 10-13 років. Учні отримали задоволення і дякували волонтерам Фонду за таку цікаву зустріч, адже майстер- клас вразив і дорослих, тому що разом з дітьми були вихователі, педагоги, керівники гуртків, наставники. Всі ми дякуємо Фонду  за увагу до наших дітей, що ви небайдужі, що у вас добрі і теплі серця. Дітям так потрібна увага та піклування! Тепер вихованці із задоволенням створюватимуть новорічні прикраси, які напередодні Дня Святого Миколая будуть виставлені на благодійному ярмарку, а кошти, отримані від продажу іграшок, підуть на подальший розвиток наших дітей».

Отже, діти навчилися виготовляти іграшки і прикраси, ці творчі роботи, а також багато інших робіт створених руками цих дітей   будуть представлені на благодійному  Ярмарку  «Різдво руками дітей» і кожен зможе помилуватися та придбати ці гарні речі. Запрошуємо усіх, приходьте побачити дитячі роботи, а ті, що сподобалися найбільше, можна купити і тим самим допомогти дітям! Можна відразу зробити три добрі справи: помилуватися іграшками і прикрасами, придбати подарунки для себе та близьких і цим самим зробити добру справу - допомогти дітям!

Наступні майстер-класи по підготовці до благодійного Ярмарку пройдуть 11 та 12 листопада у ліцеї-інтернаті № 23 міста Києва «Кадетський корпус».