Звернутись до Фонду

Бійці АТО мають право на….

Всі військовослужбовці, які відправляються в зону бойових дій, а також члени їхніх родин можуть розраховувати на гарантований законодавством соціальний захист.

  • Для тих, хто повернувся живим.

Статус учасника бойових дій передбачає більше 20 різних видів пільг. Серед них:

- 75-відсоткова знижка на квартплату і послуги ЖКГ;

- безкоштовне отримання медикаментів за рецептами лікарів та першочергове безплатне зубопротезування;

-  проїзд в міському транспорті, захист прав на працю, першочергове обслуговування в лікувально-профілактичних установах та першочергова госпіталізація;

-  щорічна разова допомога до 9 травня, а також державна цільова допомога для отримання професійно-технічної та вищої освіти.

Згідно із законодавством учасники АТО також мають право на першочергове безоплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням.

Щоб отримати путівку, необхідно стати на облік в органах соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання.

Переселенці ж подають документи за фактичним місцем проживання згідно з довідкою про взяття на облік особи, переміщеного з тимчасово окупованій території України або району проведення АТО.

Для постановки на облік необхідно подати:

- заяву;

- медичну довідку лікувальної установи за формою № 070 / о;

- копію посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни та документ, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.

  • У пам'ять про загиблих, на підтримку поранених

Сім'ям загиблих і пораненим бійцям АТО надається матеріальна підтримка з державного та обласного бюджетів. Порядок надання матеріальної допомоги передбачає грошові виплати:

- сім'ям загиблих в АТО - по 100 тис. грн.;

- постраждалим при виконанні службового обов'язку під час антитерористичної операції - по 25 тис. грн.