Звернутись до Фонду

Благодійники проти ручного режиму оподаткування.

Спільнота благодійників виступила проти закону №211-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України» з проханням накласти вето.

10 березня 2015 року вступив у силу підписаний Петром Порошенком Закон №211-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України», згідно з яким звільнено від оподаткування благодійну допомогу вимушеним переселенцям. 

Проте, ряд положень та змін, що відбулися в даному документі підняли хвилю протесту благодійних організацій, їх об’єднань та інших благодійників, яких це безпосередньо стосується.

Основною  причиною являється завуальованість тексту. Йдеться про пункт 165.1 статті 165, який у законопроекті №2213 пропонується доповнити підпунктом 165.1.56 такого змісту «165.1.56. сума (вартість) благодійної допомоги, яка виплачена (надана) благодійними організаціями (їх філіями, представництвами), перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України, на користь…» – це означає, що уряд в ручному режимі визначатиме, кого звільняти від оподаткування, а кого ні!

БФ «ФОНД ДОБРІ СПРАВИ» приєднується до Українського форуму благодійників, активістів і підтримує прохання зупинити уряд оподатковувати благодійну допомогу внутрішньо переміщеним особам в ручному режимі. 

«Як представники громадянського суспільства, ми вважаємо і зміст законопроекту №2213, і спосіб його підготовки та ухвалення антидемократичними», – йдеться у зверненні, направленому до президента.

Детальніше про Закон можна дізнатися ТУТ.