Звернутись до Фонду

Держава забезпечує безоплатне слухопротезування дітей

Пропонуємо Вашій увазі інформацію, яка може допомогти дітям із проблемами слуху чути навколишній світ, шелест листя, спів птахів і просто радіти життю!

Благодійний фонд «Фонд добрих справ» продовжує свою діяльність в рамках всеукраїнської акції «Банк добрих справ» та допомагає в придбанні слухових протезів для найменших наших співвітчизників. В цьому заслуга не лише фонду, але й всіх хто долучився до збору коштів. За останній час ми разом з волонтерами Фонду зібрали на придбання слухових апаратів для Юлії Євтушенко та Георгія Леся 80 010 грн.

Держава в рамках Концепції Загальнодержавної  програми "Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини на 2006-2016 роки" також надає можливість дітям-інвалідам почути світ та здійснює  імплантаційне слухопротезування за державні кошти. Що потрібно дитині слуховий апарат або кохлеарний імплант вирішить лікар, відмінності імплантату в тому, що він не посилює звук, а повністю замінює пошкоджену частину внутрішнього вуха і проводить звук безпосередньо до слухового нерву, використовуючи технологію електричних каналів та імпульсів. В м. Києві такі операції  безкоштовно  проводять в Інституті отоларингології ім. проф. О.С. Коломійченка НАМН України, що знаходиться за адресою м. Київ  вул. Зоологічна 3. 

Як можна скористатись правом на безкоштовну операцію? 

1) Потрібно пройти відбір на протезування, який  здійснюється  лікувально-консультативною комісією (ЛКК) закладів охорони здоров`я.

2)  Направлення на ЛКК надає лікар-сурдолог закладу охорони здоров'я, що діє у Вашому місті чи області.

3) Опікун дитини-інваліда звертається до закладу охорони здоров’я, що здійснює операції такого типу, який ставить дитину-інваліда на облік для проведення операції.

4) Опікун дитини-інваліда приймає рішення щодо проведення операції після того, як лікар надав повну інформацію про перебіг та наслідки такої операції.

5)   Після цього проводиться сама операція та активується слуховий апарат.

6)  Потім надається заключення про імплантацію, інструкцію щодо експлуатації, талон на гарантійний ремонт та рекомендації щодо взяття на облік лікарем-сурдологом.

7)  Лікар -сурдолог закладу охорони здоров`я що знаходиться за місцем проживання дитини-інваліда доводить до відома ЛКК інформацію про дитину-інваліда, якій проведено операцію.

8)  І останнє: в ЛКК за місцем проживання заповнюється картка забезпечення дитини-інваліда відповідним слуховим засобом.

Більш детальну інформацію, можна отримати тут або  звернувшись за інформацією до БФ "ФОНД ДОБРІ СПРАВИ". Інформацію про діток, які отримали можливість повноцінно жити читайте тут.