Звернутись до Фонду

Добродійна допомога на поліпшення побутових умов родин загиблих героїв не повинна оподатковуватись

Не зважаючи на те, що допомога на поліпшення життєвих умов родин загиблих військових є благодійною, поки що, така допомога оподатковується.

Благодійний фонд «Фонд добрі справи», опікуючись сім’ями загиблих військовослужбовців, зіткнувся з проблемою оподаткування благод. допомоги на покращення побутових умов, а саме газифікації та утеплення осель родин, що проживають в гуртожитках на територіях військових частин. 

Проте, нещодавно був прийнятий Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування благодійної допомоги» від 02 вересня 2014 року за N 1668-VII. Відповідно до закону Кабінет Міністрів України протягом двох тижнів з дня набрання чинності Закону повинен сформувати перелік товарів, робіт та послуг, які не включаються до оподатковуваного доходу, як благодійної допомоги, що надається згідно з підпунктом 165.1.54 пункту 165.1 статті 165 Податкового кодексу.

БФ «Фонд добрі справи»  направив лист до Прем’єр Міністра України з проханнями включити до переліку товарів, робіт та послуг, послуги пов’язані з газифікацією, встановленням опалювальних систем, утепленням та іншим поліпшенням побутових умов в приміщеннях де проживають сім’ї загиблих. З текстом листа можна ознайомитись нижче. Ми сподіваємось, що Кабінет Міністрів України прислухається  до благодійників і включить благодійну допомогу направлену на поліпшення побутових умов сімей загиблих під час АТО героїв до переліку товарів, робіт та послуг, які не підлягають оподаткуванню.

Прикреплённые файлы:

Лист у Кабмін.doc