Звернутись до Фонду

"Формування особистості шляхом самопізнання» - один з урокiв БФ Фонд добрi справи" в Володарцi .

 21 листопада на базі Володарської загальноосвітньої санаторної  школи-інтернат  відбувся  відкритий урок на тему «Формування особистості шляхом самопізнання».

 Благодійним фондом «Фонд добрі справи» реалізовується проект «Успішна людина» для старшокласників  дитячих закладів та шкіл-інтернатів України. Ця програма надає можливість дітям отримати практичні знання, які допоможуть дітям зорієнтуватися в майбутньому, реалізуватися як особистість, обрати майбутню професію.

  21 листопада на базі Володарської загальноосвітньої санаторної  школи-інтернат  відбувся  відкритий урок на тему «Формування особистості шляхом самопізнання»,  цю тему  розкривала разом з десятикласниками Лариса Антонівна Пєтушкова - завідувач Київського обласного центру практичної психології і соціальної роботи - тренер-координатор «Фонду Добрі Справи». 

138368622_01

 В умовах сучасного суспільства у підлітків  з’являються проблеми, пов’язані з самопізнанням, самосвідомістю, підвищеною емоційною збудливістю. Саме в цьому віці дитина починає усвідомлювати себе як особистість. Спілкування в різних ситуаціях набуває в підлітковому віці значення «головної справи», стає для дитини засобом організації своєї діяльності та взаємин з ровесниками й дорослими.

 Для підлітків  важливо усвідомлювати себе потрібними суспільству, мати життєві цілі, необхідно допомогти їм побачити, яким чином їх вибір може вплинути на подальше життя та успішність у професійній діяльності, знайти шляхи досягнення життєвих цілей, зацікавити їх в реалізації задуманого, навчити не відмовлятися від бажаного, впевнено рухатися вперед.

 138368635_01 Лариса Антонівна проводила урок дуже цікаво, цим змогла зосередити увагу учнів, заняття відбувалося у вигляді тренінгу шляхом удосконалення особистих  якостей кожної дитини, підвищення їх самооцінки, рівня життєвих та професійних досягнень, створення психологічної готовності для успішного самостійного життя.

 Вкінці уроку учням було представлено цікаву презентацію - «Розмова з Богом» або,  «Інтерв’ю з Богом». На слайдах  неперевершені за красою краєвиди планети, які супроводжуються особливо натхненою музично-хоровою композицією у стилі церковно-григоріанського співу,  красиво, правильно, творчо та нестандартно. 

138368648_01  Це змусило учнів замислитися над вічними цінностями християнської моралі. Зараз складні часи для України, усвідомлюючи це, діти мають  непохитну віру в те, що Господь не залишить нас, допоможе подолати всі труднощі всім нам, всій українській нації!

 Після уроку діти подякували за чудові знання та домовилися підготуватися до наступної зустрічі.