Звернутись до Фонду

Гроші для людини, а не людина для грошей!

Гроші в усі часи відігравали велику роль в соціальному житті, але люди ставляться до них по-різному. Для когось гроші – це щастя, а для декого – засіб існування. 

Більшість успішних людей і  до сьогодні пам’ятають перші зароблені гроші та відношення сім’ї до фінансів.

Петро Чернишов, президент компанії мобільного зв’язку «Київстар» згадує слова батька:«чим більше ти будеш читати, тим вищі шанси мати гідне життя, основою всьому є книги».

А перші зароблені кошти Костянтина Кошеленка, експерта фінансового ринку – надішли від продажу абрикос з села, аналогічним прикладом ділиться і Андрій Оністрат, голова наглядової ради Банку Національний кредит: «Батьки не багато отримували. Пам’ятаю перші власно зароблені гроші. Коли всі відпочивали на канікулах у початковій школі, я збирав цілющі трави, сушив і продавав в аптеку, а коли став старшим, то збирав вишні – це були легше. На сьогодні я знаю чітко одне – дітям завжди потрібно пояснювати звідки беруться гроші, як їх заробляти, а також виховувати повагу. Тоді все життя складеться».

Справді, формування уявлення про світ духовного та матеріального починається з дитинства і закладається, в першу чергу, найближчими для нас людей – батьками, але БФ «ФОНД ДОБРІ СПРАВИ» попіклувався і про соціально-незахищених діток, створивши в рамках Фонду програму «Успішна людина», зорієнтовану на  отримання практичних навичок та підвищення фінансової грамотності.

Учні дізнаються  про ринкові відносини, конкуренцію, ціну товару, податки та ще багато іншого, а щоб вивчати було цікавіше –  знання часто проводяться у формі гри. Першим досвідом зароблених коштів для них являлась участь в новорічному ярмарку «Різдво руками дітей», а дехто з відмінників отримують щомісяця стипендію за старання в отриманні знань.

Проводячи паралель між тим, як успішні люди ставились до грошей у дитинстві та крокували до висот, ми розуміємо, що Програма Фонду має правильний напрям розвитку та формування завдатків у дитині, адже поняття розрізнення світу віри, моральних принципів та матеріального – це вже перший крок до успішного майбутнього.

Детальніше про Програму Фонду можна дізнатися ТУТ.