Звернутись до Фонду

Як досягти «професійного успіху»

Передостаній урок за благодійною програмою «Успішна людина» БФ «ФОНД ДОБРІ СПРАВИ» в Київському ліцеї-інтернаті №23 «Кадетський корпус» був присвячений профорієнтації. Попереду у хлопців навчання у випускних класах ліцею, саме час замислитися про своє професійне майбутнє, дізнатися, які бувають професії, куди піти навчатися, щоб досягти «професійного успіху» у житті.

Хлопці дізнавалися разом з тренером на які  критерії при виборі професії вони б звернули увагу, виділили, зокрема,

- престиж/високі доходи,

- інтерес до роботи/захоплення,

- здібності/таланти,

- актуальність/попит у суспільстві,

- зв’язки/сімейні традиції.

 Разом з тренером програми «Успішна людина» кадети аналізували слабкі і сильні сторони кожної позиції, грали в  інтерактивну гру «обери професію», звичайно де-кому захотілось стати «директором», тому розглянули відмінності між професією та посадою, розглянули «рідкісні»  професії, такі, наприклад, як менеджер з космічного туризму. Найбільшим попитом  у хлопців користувалися професії, пов’язані з інформаційними технологіями, військові спеціальності. Спробували переконати хлопців, що успіху можна досягнути в любій сфері, і такі «робітничі» професії як електрик, сантехник, кухар, перукар, користується досить високим попитом в Україні, є досить прибутковими,  головне  - почувати задоволення від справи яку робиш, і тоді  успіх буде гарантовано.

 Можете і ви дізнатися про свої професійні здібності за допомогою психологічних тестів на сайті prevolio.com, а якщо будуть якісь сумніви, завжди можна звернутися за допомогою в обранні професії до спеціалістів державних служб зайнятості населення.