Звернутись до Фонду

Кадети завітали в гості до Сергія Мамедова, засновника БФ «Фонд добрі справи»

Знайомство кадетів з банком відбулось в Головній установі «УКРГАЗБАНК» на вулиці Червоноармійській. На першому поверсі центрального входу   дітей зустріли  Директор БФ «Фонд добры справи» Олена Єфремова та координатор по організації уроків в рамках проекту «Успішна людина» Тетяна Святобог.

 25 листопада учні 10-го класу Київського  ліцею-інтернат №23 «Кадетський корпус» відвідали  державний Акціонерний  Банк  «УКРГАЗБАНК».

 Знайомство кадетів з банком відбулось в Головній установі «УКРГАЗБАНК» на вулиці Червоноармійській. На першому поверсі центрального входу   дітей зустріли  Директор БФ «Фонд добры справи» Олена Єфремова та координатор по організації уроків в рамках проекту «Успішна людина» Тетяна Святобог. Діти дізнались про візитну карточку «УКРГАЗБАНК»,  його мережу, основні показники діяльності. Економісти, інженери, юристи, бухгалтери, маркетологи, водії, …. – і це ще не всі професії, які потрібні банку щоб забезпечити роботу цього потужного фінансового механізму.  Банкіри поділились  своїм досвідом роботи в банку, в якому на протязі багатьох років роботи завжди є чому навчитись новому і цікавому.

1_01

 Екскурсія розпочалась з операційної зали по обслуговуванню роздрібних клієнтів.  Діти побачили, як виглядає касовий вузол, як працює депозитний банкомат, навчилися правилам безпеки користування платіжними картками. В депозитарії банку діти почули про безпеку зберігання цінностей клієнта банку .

 У внутрішньому дворі банку дітям була продемонстрована інкасаторська  машина. Які машини використовуються для перевозки цінностей, як захищена машина, які цінності може перевозити інкасаторський автомобіль, яку освіту та професіональні якості повинен мати інкасатор – цими та безліч інших питань цікавились діти. 

2_01

  «А зараз ви потрапили туди, де знаходиться серце банку» - так розпочалась розповідь по інформаційні технології в банку.  Дітей зустрів Директор департаменту інформаційних технологій Іван Кулабухов, який відразу привернув до себе увагу хлопців.  Іван розповів дітям про зберігання інформації, роботу серверів, порядок моніторингу роботи банківських інформаційних систем, про те які професії потрібні для того, щоб працювати в підрозділі банку, який він очолює. Розмова була жвавою, наприкінці активні учні,  мабуть вже потенційні співробітники «УКРГАЗБАНКУ», отримали з рук Івана подарунки. 

3_02

 В підрозділі, який очолює Олена Чермошенцева, діти визначали ринкову вартість речей. Кадети з подивом дізнались, що коней можна оцінювати трьома способами: скільки коштів витрачено на вирощування тварини, скільки коштує кінь такої породи в сусідньому господарстві, або скільки цей кінь може принести доходу його господареві. Олена розповіла про те, що необхідно постійно навчатись та раз на два роки здавати екзамен на підтвердження своїх знань,  щоб бути оцінювачем майна. Діти почули, що оцінювачі в банку повинні мати аналітичні здібності та, що ця робота дуже творча.

4_01

  І от дисципліновані кадети вишикувались в залі по обслуговуванню корпоративних VIP клієнтів. Керівник цього підрозділу Галина Євчук. Вона з гордістю розповіла про VIP клієнтів, які обслуговуються в «УКРГАЗБАНК». БФ «Фонд добрі справи» також обслуговуються в цьому підрозділі банку, і директор Фонду продемонструвала як здійснюється переказ коштів з рахунку Фонду на інший рахунок. Платіж, який в присутності кадетів був відправлений операціоністом з рахунку Фонду вже через декілька хвилин потрапив на рахунок отримувача коштів.

5_01

  А наостанок найцікавіше -  кадети завітали в  кабінет Голови правління «УКРГАЗБАНК» Сергія Мамедова. Діти поділились з банкіром цікавою інформацією про яку вони дізнались під час відвідування банку, радились куди їм піти вчитись, щоб стати банкіром. Наприкінці Сергій Геннадійович подарував дітям символічні подарунки – порцелянові скарбнички. «Банк працює з грошима своїх клієнтів, і це велика відповідальність для банкіра. І якщо ви мрієте стати банкіром, вчиться правильно розпоряджатись власними коштами і тоді ви зможете управляти грошима інших» - побажав наприкінці зустрічі  Сергій Мамедов. 

6_01

 Екскурсія учнів «Кадетського ліцею»  в банк відбулась в рамках програми БФ «Фонд добрі справи» «Успішна людина», яка направлена на допомогу випускникам шкіл-інтернатів, дитячих будинків в їх соціальній адаптації до дорослого життя. В 2014 році програма реалізується в 4-х спеціалізованих дитячих закладах м. Києва та Київської області а також  м. Дніпропетровськ. Заняття проходять щотижнево та передбачають навчання з фінансової грамотності та профорієнтації в інтерактивній формі та в формі практичних занять.