Звернутись до Фонду

Книга Героя

У своїй книзі "Протокою Дрейка" автор розповідає про нелегку, але почесну службу підводників атомного Флоту. За основу взяті епізоди навколосвітнього плавання групи атомних підводних човнів Червонопрапорного Північного Флоту. 

БФ «ФОНД ДОБРІ СПРАВИ»,в рамках  благодійної акції «Книга Героя» надав допомогу у виданні книги «Протокою Дрейка», автором якої є Валентин Євгенійович Соколов, Герой Радянського союзу, капітан 1-го рангу.

«Висловлюю щиру вдячність за надану допомогу у виданні моєї книги "Протокою Дрейка"
Ви дійсно робите добрі справи для людей , для історії та патріотичного виховання підростаючого покоління.» - говорить Валентин Євгенійович

У своїй книзі "Протокою Дрейка"  автор розповідає про нелегку, але почесну службу підводників атомного Флоту .За основу взяті епізоди навколосвітнього плавання групи атомних підводних човнів Червонопрапорного Північного Флоту. 
"Пройшло більше 35 років, і я, як учасник і свідок тих подій, за своїми записами і щоденниками виклав всю правду, без вигадки, про мужність і героїзм підводників" - коментує автор. 

Тривалі походи, освоєння нових проектів атомних підводних човнів супроводжувалися не тільки важкою працею, героїчними діями членів екіпажу, але іноді катастрофами та аваріями, найчастіше пов'язаними з великими жертвами серед моряків-підводників. Діти та онуки героїв, можливо, вперше дізнаються про не просту, а часом нестерпно складну, важку і мужню службу моряків-підводників -їхніх батьків і дідів.

Метою благодійної акції «Книга Героя» є пробудження відчуття патріотизму, мужності, відваги серед громадян України, шляхом висвітлення сміливих та героїчних вчинків у авторських літературних творах. Що є досить актуальним у наш складний час.