Звернутись до Фонду

Міська цільова програма «Турбота. Назустріч киянам» на 2016-2018 роки

Складна економічна ситуація у країні загалом та у столиці зокрема,
 відчутно позначилася на якості життя громадян.
З метою захисту найбільш  вразливої категорії громадян -
 непрацездатних осіб та осіб з обмеженими фізичними можливостями,
затверджена міська цільова програма «Турбота. Назустріч киянам» на 2016-2018 роки.

Програмою передбачена одноразова адресна матеріальна допомога малозабезпеченим киянам, що опинилися у складних життєвих обставинах, одноразова адресна матеріальна допомога до свят, допомога учасникам АТО та їхнім родинам. Також, виділено кошти на забезпечення інвалідів засобами особистої гігієни, протезами, технічними засобами реабілітації, на забезпечення оздоровлення ветеранів війни та праці, інвалідів І та ІІ груп, дітей війни та громадян м. Києва, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

У рамках програми передбачена компенсація витрат КП «Київпастранс» та КП «Київський метрополітен» за пільговий проїзд міським пасажирським транспортом окремих категорій громадян, право безоплатного проїзду для яких встановлено рішеннями Київради.

Крім того, програма включає надання правової допомоги киянам, які опинися у складних життєвих обставинах та забезпечення безкоштовним харчуванням малозабезпечених одиноких громадян.

Довідка: Загальний об’єм фінансування на три роки складає 2,93 млрд.грн. В Києві проживає біля 780 тисяч  пенсіонерів та 140 тисяч  отримувачів державної допомоги. Детальніші про програму можна дізнатися на сайті Київської міської адміністрації