Звернутись до Фонду

Незабутня екскурсія майбутніх захисників.

4 червня 2015 року випускники Ліцею-інтернат №23 «Кадетський корпус» відвідали  Національну академію внутрішніх справ України

БФ «Фонд добрі справи» подовжує проводити заходи з профорієнтації випускників шкіл-інтернатів, які приймають участь в  Програмі «Успішна людина». 04 червня учні ліцею-інтернат №23 «Кадетський корпус» відвідали Національну академію внутрішніх справ України. Ця поїздка стала надзвичайно корисною для хлопців, адже більшість юнаків налаштовані вступати саме до цього вишу та отримати знання одного з напрямів підготовки, щоб в майбутньому гідно захищати та представляти не тільки власні права й інтереси, а й усієї країни загалом.

collagephotocat_11

Зустрів кадетів перший проректор академії Станіслав Гусарєв, який розповів історію закладу, ознайомив з культурою та дозвіллям студентів, а також розповів та продемонстрував приміщення в якому в 2012 році під час «Євро-12»  проводилось координування заходів з безпеки – в музеї МВС України, який і до сьогодні активно використовується у навчально-виховному процесі курсантів академії  та складається з дванадцяти інформативних експозиційних залів.

img3661

Цілий навчальний процес для кадетів  провів екскурсовод музею. Експозиція зброї, орденів та медалей, приладів для підробки грошових знаків та документів, засоби зі створення вибухових пристроїв з виготовлення наркотичних засобів, методи експертиз та інше – все це супроводжувалось цікавими історіями з викриття злочинів правоохоронними органами України.

collagephotocat2

Є у правоохоронців і символи, один з таких продемонстровано в музеї – це  «дерево злочинності» з яким наші органи безперервно борються, але воно, на жаль,  все рівно встигає процвітати.

dsc3030_01

Дізнались кадети і про історію діяльності правоохоронних органів України ще від часів Київської Русі до сьогодення, зразками озброєння та форменого одягу різних історичних періодів та відзнаками.

img3663

Академія не забуває й своїх героїв, ставить їх в приклад підростаючому поколінню, в музеї представлені історії героїчних вчинків  найвідоміших працівників-правоохоронців, їх документи, особисті речі та фотографії. Є в академії і стенд близько 116 випускників академії, які отримали звання генерала.

img3695

Кількагодинна екскурсія пролетіла, як мить, та отриманих знань, вражень і емоцій учням, думаємо, вистачить ще на досить довгий період. Директор БФ «Фонд добрі справи» Олена Єфремова звернула увагу хлопців на те, що «…професія правоохоронця це не тільки цікава пригода, але й одна з небагатьох справ,  яка може вплинути на долю людей. Тому, тільки честь, совість, справедливість і звичайно професіоналізм  допоможуть в цій професії приймати вірні та справедливі рішення.  У Вас є ще рік навчання в ліцеї, щоб  подумати і зробити правильний вибір, бо це вибір на все ваше життя. Бажаю  прийняти для кожного з вас вірні рішення».

Наприкінці перший проектор академії Станіслав Гусарєв побажав всім  наснаги та бажання достигати своїх цілей!

БФ «ФОНД ДОБРІ СПРАВИ» приєднується до побажань та зичить випускникам здійснення найзаповітніших мрій!

Президент Фонду Сергій Мамедов вручив подяку ректору Академії МВС Володимиру Чернєю за активну участь в Програмі «Успішна людина», направлену на соціальну адаптацію та профорієнтацію випускників шкіл-інтернатів м. Києва, Київської області та м. Дніпропетровська.