Звернутись до Фонду

П’ятеро старшокласників шкіл-інтернатів отримали першу стипендію за програмою «Успішна людина» від БФ«ФОНД ДОБРІ СПРАВИ»

Благодійний «Фонд добрі справи» почав виплачувати стипендії п’ятьом учням старших класів, що навчаються у школах-інтернатах.

Програма викладається протягом повного навчального року та охоплює чотири тематичні курси: «Банківська система», «Бюджет», «Світова економіка», «Маркетинг і реклама», а також передбачає проведення «Уроків успішності». Її перевага в тому, що важкі та об’ємні економічні теми подаються тренерами на простих прикладах, в адаптованому для дітей форматі. Уроки проходять раз на тиждень в інтерактивній формі. Це дозволяє опрацьовувати матеріал у постійному діалозі з учнями – легко та ефективно. Засвоєні у такий спосіб базові знання з економіки та фінансів підлітки зможуть застосовувати у дорослому житті.

«Це пробуджує цікавість до матеріалу і спонукає учнів до навчання  До того ж є ще одна дієва мотивація – реальна підтримка фонду. Ми виконуємо свої обіцянки – кращі учні за програмою «Успішна людина» вже почали отримувати стипендію. Розмір грошової підтримки становить 200 грн. Учні-лідери отримуватимуть стипендію щомісяця до кінця навчального року. Далі ми визначимо фіналіста програми і забезпечимо нашу допомогу на новому етапі його життя, починаючи зі вступу до вишу і закінчуючи подальшим працевлаштуванням», – пояснює директор БФ «Фонд добрі справи» Олена Єфремова.

Проект «Успішна людина» спрямований на підвищення фінансової грамотності старшокласників і надання  допомоги соціально незахищеним підліткам в обранні майбутньої професії, зокрема сиротам та дітям з особливими потребами.  Та передусім, за словами організаторів, програма має на меті показати учням, що життєвий успіх залежить лише від них самих.

«Ми чудово розуміємо, з якими труднощами зіткнуться діти, коли потраплять після інтернату в зовсім інше середовище. Вони потребують певної соціальної адаптації, і наші тренери це враховують», – зазначає пані Олена.

Проект довгостроковий, тим він і цікавий, пояснює засновник Фонду Сергій Мамедов.  Адже згодом можна буде зіставити, з чого все починалося і що вийшло.

«Насправді все залежатиме від самих дітей. Особливо від їхнього прагнення бути результативними, готовності постійною працювати над собою. Найліпшим подарунком  для команди Фонду будуть діти, які використають свій шанс и досягнуть успіху. Тоді цей проект зможе спонукати й інші організації до того, щоб перейняти наш досвід. Чим більше успішних людей матиме Україна, тим сильнішою державою вона буде» – наголошує фінансист. 

На сьогодні додаткові знання за програмою «Успішна людина» здобувають вже близько 100 майбутніх випускників. Запропоновану Фондом методику викладання запроваджено для старшокласників спеціальної школи-інтернату №15 та кадетів ліцею-інтернату  №23  м. Києва, а також учнів Володарської санаторної школи-інтернату та Дніпропетровської спеціальної середньої загальноосвітньої школи № 90.

Джерело: http://dobrispravy.com.ua/news/%C2%ABucpishna-ljudina%C2%BB-daje-shanc-vipucknikam-shkil-internativ-realizuvaticja-v-doroclomu-zhitti.html

www.dobrispravy.com.ua

Довідка

БФ «Фонд добрі справи» створений 2013 року. Засновник фонду – Сергій Мамедов.

Мета фонду – допомога сім’ям постраждалих і важко хворим у зборі коштів на лікування, а також реалізація соціальних програм, спрямованих на підтримку та розвиток населення України.

Основні проекти благодійної організації: «Півроку свободи», «Успішна людина», «Банк добрих справ», «Вдячність і турбота», «Небесна сотня».