Звернутись до Фонду

Українці надають благодійну допомогу військовим та населенню, які страждають від конфліктів в зоні АТО.

Відповідаючи на запитання "Чи доводилося вам особисто надавати благодійну допомогу військовим та населенню, які потерпають від військові конфліктів у Донецькій та Луганській областях?", 32,5% українців відповіли, що протягом травня-вересня вже переказали свої кошти на рахунки української армії.

Ще рік тому в нашій такій спокійній та миролюбивій країні нїхто навіть уявити собі не міг, що дуже швидко ми почуємо це жахливе слово "війна". Ми були впевнені, що нас ніколи не торкнеться ця історія, що ми ніколи не побачимо, якою вона є...
Але, нажаль, зараз наші новини перетворилися на цілком безкінечну чергу гірких слів, сліз, поглядів. Матері гублять синів, жінки - чоловіків, діти - батьків. Багато наших хлопців назавжди залишаються з вадами здоров’я.
Саме тому зараз є такою важливою кожна, навіть незначна допомога нашим бійцям, що знаходяться в зоні АТО.

Нажаль, турбота про бійців та їх сім’ї є майже цілком піклуванням нашого народу.Cвідомість нашого народу надзвичайно зросла. Якби не допомога окремих людей, волонтерів, а також благодійних організацій наші бійці на сході не мали б зброї, медичної допомоги, мерзли б і голодували...
Відповідаючи на запитання "Чи доводилося вам особисто надавати благодійну допомогу військовим та населенню, які потерпають від військові конфліктів у Донецькій та Луганській областях?", 32,5% українців відповіли, що протягом травня-вересня вже переказали свої кошти на рахунки української армії.

Про це свідчать дані соцопитування*,проведеного з 12 по 21 вересня 2014 року. Ще 23% громадян скористалися допомогою благодійних фондів та волонтерських організацій, передавши кошти, речі та продукти саме через ці громадські інституції, а 9% взяли участь у магазинних акціях, купивши товари за списками для потреб армії та передавши їх до волонтерів. Особисто допомагають вимушеним переселенцям речами та грошима 7% громадян, а от волонтерством,тобто безпосереднім збором коштів, ліків, речей та доставкою їх у гарячі точки, займаються 3% українців.

У демографічному розрізі чоловіки й жінки проявляють свою благодійність майже порівну - якщо 35% чоловіків ,трохи більше, ніж жінки (30%), схильні особисто перераховувати кошти на рахунки армії, то передавати допомогу через благодійні фонди більше беруться жінки (24%), аніж чоловіки (20%). Люди з вищою (33%) і спеціальною (33%) освітою допомагають більше, ніж ті, хто має неповну середню (19%). Щодо вікового розподілу, то найбільше благодійників серед тих, кому від 50 до 60 років (41%), а також серед молоді 18-29 років (34,5%). Відчутно переважає допомога сільського населення - якщо серед городян тільки 28% переказали свої кошти на рахунки армії і 11,5% передали допомогу у благодійні та волонтерські організації, то серед сільського населення таких відповідно - 40% і 46%. Щоправда, участь у магазинних акціях серед городян вища (12%), аніж у селян - 3%, що цілком закономірно. А от найвищою доброчинністю серед регіонів відзначаються Західний і Центральний, де особисті кошти на армію переказали, відповідно, 47% і 37%. Південь і Схід дещо відстають - 29% і 18%, відповідно.


Фонд " Добрі справи" в рамках благодійної акції "Вдячність і турбота" разом ії партнерами зібрав 229 878грн . З яких – передано тепловізор для військослужбовців львівської 80-ї аеромобільної бригади, придбано багатофункіональні ліжка для хірургічних та травматологічних хворих Житомирського військового шпиталю, проведена діагностика та реабілітація 4-х важко поранених вiйськовослужбовцiв 95-ї аеромобільної бригади, передано засоби супутникового звязку для ведення бойових дiй в зонi АТО, передано бійцям Херсонщини сім бронежилетів 4-го класу захисту.облаштована палата для хворих ветеранів госпіталю воїнів-інтернаціоналістів «Лісова поляна», передано вологостійкі костюми, каремати, рюкзаки, теплі куртки та польові столові набори для бійців, які відбувають в зону АТО-Житомирському військовому комісаріату .

Ми продовжуємо шукати небайдужих та щирих серцем людей для допомоги нашим бійцям, а також вдячні тим, хто вже є частиною цієї допомоги.

*Соцопитування проведено спільно Фондом "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" і КМІС