Звернутись до Фонду

Умови надання субсидії з 1 травня 2015 року.

БФ «ФОНД ДОБРІ СПРАВИ» доводить до відома громадян про порядок проходження процедури оформлення субсидії.

Українцям вже приходять бланки заяв на отримання субсидій разом з квитанціями на оплату житлово-комунальних послуг. На одній стороні друкованого аркуша заповнюється заява, на другий - декларація про доходи та витрати.

На боці бланку під заяву потрібно вказати: ПІП заявника, контактний номер телефону, серію і номер паспорта, а також ідентифікаційний код.

У Заяві про призначення житлової субсидії також необхідно:

1) у графі «Номер особового рахунку» – вказати номер особового рахунку, який міститься у договорі про надання послуг, платіжному документі (квитанції, розрахунковій книжці) на оплату відповідної послуги;

2) у графі «Найменування організації, що надає послуги» – вказати назву організації, що міститься у договорі про надання послуг, платіжному документі (квитанції, розрахунковій книжці) на оплату відповідної послуги;

3) у графі «Примітки» зазначається наявність або відсутність засобів обліку, а саме «є лічильник»/«немає лічильника».

У декларації у розділі І вказуються відомості про всіх осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні (або фактично проживаючих – для осіб, які орендують житло і вказані у договорі оренди, або для індивідуальних забудовників, будинки яких не прийняті в експлуатацію), яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги.

У розділі ІІ заповнюються відомості про всі види доходів осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні (або фактично проживаючих, зазначених у договорі оренди), за попередній календарний рік (12 місяців 2014 року) без урахування податку з доходів фізичних осіб із зазначенням установи, організації, підприємства, де отримується дохід.

У розділі ІІІ вказується інформація про одноразову купівлю майна або оплату послуг протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії на суму, яка на час купівлі (оплати) перевищує 50 тисяч гривень.

 

Детальніше про правила оформлення та основні критерії субсидії можна дізнатися ТУТ.