Звернутись до Фонду

Урок для старшокласників Святошинського інтернату № 15 в рамках програми Фонду «Успішна людина».

На початку грудня БФ «Фонд добрі справи»  провів для старшокласників  Святошинського інтернату № 15 урок на тему «Ринкові відносини».   

На початку грудня БФ «Фонд добрі справи»  провів для старшокласників  Святошинського інтернату № 15 урок на тему  «Ринкові відносини».   Захід відбувся в рамках курсу програми Фонду «Успішна людина».  Курс передбачає  навчання фінансовій грамотності та  допомогу дітям в обранні майбутньої професії.

Урок пройшов жваво, діти на практичних прикладах вивчали такі складові ринку як  попит, пропозиція, ціна, конкуренція. Складні економічні терміни запам’ятовувались дуже швидко, тому що на простих прикладах з яким діти стикаються щоденно освоювався механізм роботи всієї фінансової системи.   

Діти розмірковували, рахували навіть фантазували, і  наприкінці заняття вже самі з легкістю наводили яскраві приклади  різних форм конкуренції,  своєю ще дитячою мовою, але  чітко викладали з чого складається процес встановлення і розробки ціни на товари та послуги.

 dsc0977-kopiya_03

Як зазначила тренер Програми Анна Шиповалова «Діти дуже відкриті до спілкування та навчання. Активно діляться своїми знаннями. Не встигаю задати питання, як вже отримую правильну відповідь! Вони молодці! Для нас дуже важливо донести знання саме дітям, які обмеженні в можливостях отримати будь-яку професію в зв’язку з інвалідністю. Для таких дітей важливі не тільки знання,  але й віра в майбутнє. Тому під час занять ми намагаємось підняти їх самооцінку та допомогти повірити в те, що в цьому великому світі вони мають можливість знайти себе ».

Впевнені, що спільним бажанням ми освоїмо ще не одну тему та відкриємо багато нового, цікавого і корисного!