Звернутись до Фонду

Вчимося грамотно розпоряджатися грошима

Темою уроку з фінансової грамотності, соціальної адаптації та професійної орієнтації, що відбувся  у Володарській школі-інтернаті –учасника благодійної програми «Успішна людина»  БФ «Фонд добрі справи» ,  було раціональне поводження з грошами.

Друга зустріч з старшокласниками Володарської школи-інтернату  була присвячена обговоренню поняття "гроші", пройшлися по історії їх виникнення, розповсюдження та значення в сучасному світі. Під час практичної гри, під назвою "що можна купити замість літра молока",  школярі  вчилися раціональному господарюванню, доцільності  і планомірності  витрачати кошти.

Разом з тренером програми «Успішна людина Анастасією Аносовою, учні відпрацьовували, як проявили себе раціональними господарями, які вміють визначити черговість придбання продуктів, засобів гігієни за їх необхідністю. Старшокласники зрозуміли, що коли мають гроші, то є певний вибір, а коли гроші витрачені, то вибору вже нема. Від певного вибору поводження з грошима – чи витратити відразу, чи заощадити, чи інвестувати і залежить раціональність господарювання.

Впевнені, такі уроки  дітям обов’язково знадобляться в дорослому житті!

Галерея (3 фото)