Звернутись до Фонду

Впевненим кроком до успішного майбутнього.

Закінчилась третя чверть шкільних занять, а з нею і півроку навчання з курсу фінансової грамотності програми "Успішна людина". Своїми думками  поділилась тренер Програми Фонду в  Володарській санаторній школі-інтернат  Лариса Пєтушкова.

Закінчилась третя чверть шкільних занять, а з нею і півроку навчання з курсу фінансової грамотності  благодійної Програми БФ «ФОНД ДОБРІ СПРАВИ» «Успішна людина». В 2014-2015  навчальних роках знання по Програмі  Фонду  отримали  близько 100 вихованців спецалізованих закладів м. Києва та Київської області, а також м. Дніпропетровськ, п’ять найуспішніших з них щомісяця отримують  стипендію від засновника Фонду Сергія Мамедова.

Які ж знання отримали діти, як вони знадобляться  їм в дорослому житті,  якою буде  Програма в наступному навчальному році?

Своїми думками поділилась тренер Програми Фонду в Володарській санаторній школі-інтернат Лариса Пєтушкова. 

Ларисо Антонівно,проводячи уроки вже другий семестр поспіль, як Ви вважаєте що стало залогом ефективності Програми?

Тренінги програми «Успішна людина» показали багато плюсів, але основним є нестандартне впровадження уроків. За допомогою них діти добре розвинули комунікативні навики, логіку, всебічну зацікавленість, а для дітей з інтернатів це особливо важливо.

А чи є ще якийсь провідний критерій, який для цих діток став особливим?

Вважаю, що головним критерієм по фінансовій грамотності та професійній орієнтації є великий досвід, адже кожна звичайна дитина стикається з цим в реальному світі, або ж дізнається від батьків, а для дітей з інтернату цим досвідом є наші тренінги. Виховна функція при цьому відіграє не менш важливу роль.

Що Ви маєте на увазі?

Кожен урок мав ще одну ціль – розвинути якості на командоутворення . Тепер це не просто клас дітей, а справжня команда, де всі один одного підтримують, а новеньким завжди допомагають.

Як Ви вважаєте, як діти зможуть використати набуті знання з фінансової грамотності у дорослому житті?

Наші діти, по-перше, розуміють, що гроші це не яскраві папірці, які звідкись беруться, вони з практики знають, що для їх отримання необхідно докласти власні сили. Яскравим прикладом стали практичні заняття та участь в різдвяному ярмарку «Різдво руками дітей». Діти дуже старались та виготовили понад триста новорічних виробів і результатом їх праці стала велика плазма, яку було придбано на кошти, отримані від продажу цих виробів на благодійному аукціоні. Тепер вони мають можливість навчатись завдяки відеоматеріалам, а деякі з них практикуються з власних відео презентацій.

З іншого боку, наші діти зрозуміли, що гроші «повинні працювати», їх необхідно заощаджувати. Діти стали впевненішими в собі, ставлять перед собою цілі, мають бажання набувати більше знань для їх досягнень. І дивлячись на учнів, я розумію, що їм все вдасться.

Ларисо, що б Ви побажали на майбутнє по Програмі?

Думаю, що такий гарний досвід, як уроки програми «Успішна людина», мають розвиватися і поширюватися на якомога більше навчальних закладів. Для діток це дуже корисно і важливо.


Нагадуємо, що програма «Успішна людина» орієнтована на дітей-сиріт, дітей, батьків яких позбавлено прав батьківства, діти-інваліди, які останній рік здобувають середню освіту в школі-інтернаті або дитячому будинку, в тому числі, незакінчену середню освіту.

Програмою передбачено заходи, які нададуть дітям можливість отримати практичні навички та підвищити свою  фінансову грамотність, допоможуть обрати майбутню професію.

Головна мета - сприяння соціалізації випускників дитячих будинків та шкіл-інтернатів України. 


Детальніше про Програму Фонду ви можете дізнатися ТУТ.