Звернутись до Фонду

ВР регламентувала розміри матеріальної допомоги волонтерам.

БФ «ФОНД ДОБРІ СПРАВИ» інформує, що 05 березня Верховна Рада України встановила розміри матеріальної допомоги сім'ям загиблих волонтерів і волонтерам, що отримали інвалідність внаслідок своєї діяльності.

Шановні добродії! Доводимо до Вашого відома, що  Проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України(щодо волонтерської діяльності)» №1408 було включено до порядку денного Верховної Ради України 05.02.2015р., а вже 05.03.2015р. стало відомо про те, що Верховна Рада України ухвалила Закон.

Закон передбачає, що у разі загибелі (смерті) волонтера під час надання волонтерської допомоги в районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій та збройних конфліктів сім'ї загиблого (померлого), його батькам та утриманцям виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 500 прожиткових мінімумів, встановлених законом для працездатних осіб.

«У разі встановлення інвалідності волонтера, виплачується одноразова грошова допомога в такому розмірі: для I групи – 250 прожиткових мінімумів, встановлених законом для працездатних осіб; II групи – 200; III групи – 150».

Отримувачами волонтерської допомоги є фізичні та юридичні особи, що є неприбутковими організаціями. При цьому жодних договорів для отримання допомоги укладати тепер не потрібно.

Також згідно цього Закону, волонтерами можуть бути діти віком від 14 років за згодою батьків або законних представників. При цьому діти не можуть надавати волонтерську допомогу в медичних закладах, у зоні АТО та під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Із самим законом можна ознайомитись за посиланням.