Звернутись до Фонду

«Дитяча прив’язаність - основа гармонічної особистості»

БФ «ФОНД ДОБРІ СПРАВИ» з батьками школи №243 та №45 м. Києва, розглядав психологічні аспекти дитячої прив'язаності, їх проблеми і наслідки.

    Відповідно до теорії прив'язаності, ранні стосунки матері і дитини впливають на все подальше життя дитини. Від того, як будуються ці відносини, залежить, як потім дитина буде будувати відносини з іншими людьми, як в дорослому віці він буде створювати пару з протилежною статтю. Рання прихильність впливає і на характер людини, і на його інтелектуальний рівень, і на його здоров'я та емоційний розвиток.

    Під час зустрічі з психологом БФ «ФОНД ДОБРІ СПРАВИ», батьки дізналися, як правильно взаємодіяти з дитиною - якщо мама адекватно налаштована на взаємодію з малюком і на задоволення його потреб, якщо вона дає необхідну турботу і емоційний відгук, то прихильність сформується, якщо ж чогось не вистачає, або навпаки, зайва гіперопіка над дитиною, то говорять про порушення прихильності, що призводить до якихось наслідків, які з віком проявляються. Але навіть, якщо у дитини сформувалася несприятлива прихильність, не слід панікувати, життя дає масу різних можливостей виправити становище. У дитини з'являється гідний наставник в спортивній секції або вчитель в школі, друзі в підлітковий період, закоханості. На підставі взаємин з іншими людьми людина може здобувати інший, більш здоровий досвід взаємовідносин.

    «..Роблячи помилки, батьки стимулюють дитину до самостійного пошуку рішень, і це дає дитині можливості розвиватися. Тому батьки повинні бути досить гарними, але не ідеальними, тому що це не дає дитині простір для розвитку ...» підсумувала Оксана Дубравина, тренер-психолог Фонду.

Галерея (4 фото)