Звернутись до Фонду

«Уроки для батьків»

Навесні «Школа свідомого батьківства» за благодійною програмою «Успішна людина» БФ «ФОНД ДОБРІ СПРАВИ»  активно співпрацювала з батьками київських шкіл №45, 243, 10.

Темами  зустрічей  батьків і тренера «Фонда добрі справи» Оксани Дубравіної з батьками школярів були актуальні питання виховання: емоційний інтелект,  дитячі страхи, агресія,  мотивація до навчання.

Батьки прикладають безліч сил та енергії для того, щоб дати своїм дітям усе найкраще, тому їм було цікаво дізнатися про емоційний інтелект, про навички управління емоціями, що вкрай необхідно навчити свою дитину не тільки розпізнавати  власні емоції, але й  самостійно справлятися з ними. Ці  навички потрібні для того, щоб діти були здатні повністю розкрити свій потенціал, бо відомо, що психологічно витривалі, сильні духом діти в майбутньому стають дорослими, у яких є все необхідне для того, щоб впоратися з абсолютно будь-якими труднощами, підкинутими їм життям.

 Дуже часто батьки стикаються з проявом страхів у дитини. Важливо відрізняти «здорові» страхи, які є закономірними в розвитку дитини, від проявів тривожності, зациклення на ситуації і виникнення страхів-фобій у дорослому житті, батьки розглядали страхи кожного вікового етапу дітей, вчилися розпізнавати потреби дітей, які  лежать в основі страхів.

Дитяча агресивність – нажаль тема сьогодення, і тренер Фонду, допомогала батькам вчитися напрявляти  «негативну» агресію  в позитивне русло, бо агресивність в кращому розумінні - це «двигун» розкриття власного потенціалу.

Всі батьки хочуть, щоб в майбутньому, діти були успішними, але не всі розуміють, що ключ до успіху  - підтримка та любов батьків,  це найкраща мотивація для  наших дітей.

На жаль, надмірна любов і турбота про дітей часто заважають розвитку в них самостійності, відповідальності та лідерських здібностей.  Завдання батьків - це дати дитині всі необхідні навички для життя, а потім відпустити його у вільне плавання, не боячись, що він зробить безліч помилок.

Галерея (2 фото)