Звернутись до Фонду

Депозити та кредити в повсякденному житті

В  лютому на  уроках  з фінансової грамотності з старшокласниками Володарської школи-інтернату знайомилися з роботою банківської системи та найпопулярнішими банківськими продуктами  – депозитами та кредитами.

Тема визвала жвавий інтерес у молоді. Обговорювали різні варіації депозитних умов, які пропонуються на ринку України,  вчилися підраховувати реальну ставку, користувалися депозитним та кредитним калькулятором.  Встановлювати зв'язок між депозитами та кредитами, інфляцією. 

Окремо обговорили тему фінансового шахрайства, ризики кредитування «швидко гроші»,  поруку по зобов’язанням інших кредиторів, в яких випадках можливо заощадити та обійтись без кредитів, в яких кредит необхідна  міра.

В ході практикуму «Що робити з мільйоном» моделювати процес розподілу грошей, знайомилися з поняттям інвестиції (нерухомість, навчання, бізнес) , вчилися отримувати дохід від вкладень. В ході інтерактивну  старшокласники зрозуміли, яке велике значення має правильне встановлення цілей при розподілу фінансів  та плануванні витрат.

Сподіваємось, що завдяки отриманим знанням, діти у дорослому житті зможуть зорієнтуватися  в  світі фінансових послуг , запустити гроші «в роботу» , і  не попастися на гачок «вічного боржника», завжди пам’ятати «що беремо чужі гроші, віддаємо – свої» .

Галерея (2 фото)