Звернутись до Фонду

Допомогаємо професійному самовизначенню

Після визначення стипендіатів програми «Успішна людина» в Володарській школі-інтернаті-центрі реабілітації подовжуються  уроки-зустрічі  зі старшокласники, які мають на меті підвищення рівня фінансової обізнаності та професійної визначеності серед учнів.

Перша частина зустрічі  була присвячена питанням кредитів та кредитування. Тренер програми «Успішна людина» Анастасія Аносова розглянула  зі старшокласниками  випадки, коли кредит брати доцільно, а коли від нього краще відмовитися, познайомились з борговими зобов’язаннями, які накладає кредит, як треба ознайомлюватися з кредитними договорами, щоб не опинитися в «борговій ямі».

 В другій частині зустрічі учні аналізували свої сильні сторони, здібності, складали особистий портрет підприємця - для  визначення своїх можливостей в професійному виборі.  Це відбувалось у формі взаємодії між учасниками групи, коли вони доповнювали свої власноручно визначені переліки здібностей за допомогою інших, ставили один одному питання: А чому ти думаєш, що мені притаманна така риса?   

Добре характеризує цінність такого досвіду , що всі записи на уроці старшокласники попросили  залишили собі, зі словами «вони цінні для мене».