Звернутись до Фонду

Допоможемо країні уникнути «синдрому АТО»!

БФ «ФОНД ДОБРІ СПРАВИ», опікуючись пораненими, які повернулись з зони АТО, щоденно стикається з проблемами хлопців не тільки фізичними, але й психологічного характеру.

«Близько 80% всіх бійців, які вийшли з зони АТО в короткочасні відпустки, на переформування, мають певні ознаки психологічної дезадаптації. Це наслідки бойового стресу, наслідки бойового стомлення" – констатує військово-медичний департамент Міністерства оборони України. Держава вже почала організовувати психологічну допомогу своїм героям - сформовано два реабілітаційні відділення для таких бійців: одне на базі Львівського військово-медичного клінічного центру, яке спеціалізується на спинальних хворих, і друге реабілітаційне відділення, а точніше, клініка в Ірпінському військово-медичному клінічному центрі, яка призначена для загальносоматичних поранених. В подальшому планується створити подібні реабілітаційні центри при кожному військово-медичному клінічному центрі. В АТО постійно працюють мобільні групи військових та цивільних психологів. Для того щоб через рік Україну не захлеснув «афганський синдром», вже сьогодні дуже важливим є підтримка та опіка хлопців оточенням, відповідна робота командирів, підтримка друзів та слова рідних, а також робота волонтерів та психологів.

Наша спільна задача попередити «синдром АТО»! З цього приводу, корисними будуть поради психолога : http://persha.kr.ua/sam-sobi-vijskovij-psixolog-poradi-do-chasu-2/