Звернутись до Фонду

Екскурсія на підприємство-знайомство з професією

   Блок занять з професійної орієнтації старшокласників Володарській школи - інтернату Київської області, за програмою «Успішна людина» БФ «ФОНД ДОБРІ СПРАВИ», розпочався з екскурсії на сучасне виробництво з виготовлення макаронів.

    Сімнадцятеро учнів 9-10 класів Володарської школи – разом з тренером програми «Успішна людина» Анастасією Аносовою відвідали підприємство "Маревен Фуд Україна" (м. Біла Церква), яке виготовляє макарони швидкого приготування торговельної марки "Роллтон".

    Екскурсоводом виступила працівниця заводу Ольга, яка розповіла про історію виникнення вермішелі швидкого приготування в Японії у повоєнні роки, розвитку даного підприємства на території України, ознайомила з асортиментом продукції, яка тут виготовляється, провела інструктаж з техніки безпеки. Знявши з себе всі прикраси, годинники, телефони, вдягнувши халати і шапочки (що було дуже весело), група рушила на огляд різних технологічних ліній заводу. Учні побачили всі етапи виготовлення вермішелі - від подачі муки з величезних бункерів, вимішування тіста, його розкачування на валах, розрізання, парування, обсмаження - до пакування і складання готової продукції у коробки. Дякуючи позитивно налаштованому екскурсоводу, яка не тільки відповідала на численні додаткові питання дітей, але й дозволила особливо допитливим помацати сире тісто на вермішель і локшину та спробувати на смак брикети вермішелі "з пилу-жару" - прямо з лінії.

    На завершення екскурсовод розповіла про професії людей, які задіяні на підприємстві, де здобувається така освіта і запросила учнів у майбутньому на роботу. В цілому півтори години, які старшокласники провели на заводі сплинули непомітно - було цікаво, пізнавально, радісно та «поживно».

Галерея (5 фото)