Звернутись до Фонду

Батьківська любов без шкідливих консервантів

   Холодним сніговим вечором по справжньому тепло і затишно було в київській школі №45 на зустрічі батьків, які зібралися в «Школі свідомого батьківства».

   Батьки пригадували своє дитинство, своїх батьків, любов, яку вони відчували і ці спогади, такі зворушливі, були водночас радісні і сумні, бо багато в кого батьків вже нема поряд... Обговорювали, що кожний з нас відчуває коли його люблять, в чому, на наш погляд, проявляється батьківська любов. Гарі Чепмен, автор знаменитої книги "П'ять мов любові" наголошує, що існують мови любові, завдяки яким ми відчуваємо, що нас люблять і для кожного з нас є якась домінуюча мова - турбота та увага, чи підтримка та слова одобрення, чи якісно проведений час, чи обійми та поцілунки, чи сюрпризи та подарунки. Батьки, разом з тренером «Школи свідомого батьківства» Оксаною Дубравіною, намагалися зрозуміти «внутрішню дитину», яка живе в кожному з нас, якою мовою говорити з дітьми, щоб вони розуміли що їх люблять, як бути вимогливими і водночас люблячими батьками, бо діти не тільки наповнюються нашої Любов'ю, але й вчаться теж любити, співчувати, відчувати інших людей.

   «Все починається з любові, не треба боятися виражати свою любов,- наголошувала тренер програми «Успішна людина» Оксана Дубравіна, - не треба боятися бути «смішним» чи вимірювати любов якимось мірками, бо любов це бумеранг, який обов’язково повертається до нас».