Звернутись до Фонду

Хто і як буде допомагати протезуванню поранених військовослужбовців в АТО

Після того як Верховна Рада України ухвалила закон, який забезпечить поранених учасників  АТО засобами реабілітації та протезування, вчора голова Міністерства соціальної політики Людмила Денисова заявила, що у бюджеті-2015 передбачено кошти на протезування учасників АТО.

"У тих розрахунках, які зараз проведені Мінсоцполітики та Мінфіном, безумовно, передбачено додаткові кошти, щоб протезування отримали всі учасники АТО, які цього потребують", - заявила Денісова. "Наразі вже внесли проект постанови Кабміну, який передбачає, що якщо на цих протезних заводах, які зараз є в Україні, ми не зможемо зробити якісний протез, то ми його будемо робити за кордоном.

Проте існують і інші думки, думки про те, що велика кількість поранених буде проблемою для того щоб забезпечити протезами всіх хто цього потребує. Як повідомляють активісти, що займаються допомогою пораненим бійцям в АТО, державний механізм не працює так, як має працювати, а також в Україні завищені терміни експлуатації протезів.

З огляду на це виникає необхідність в підвищенні ефективності діяльності благодійних фондів саме в цьому напрямку.

Мы никогда не оставались в стороне от чужой беды, поэтому БФ «Фонд Добрые дела» в рамках акции «Благодарность и забота» проводит сбор средств в пользу Весельского Юрия, который нуждается в протезирования.

22 червня 2014 року в БТР, яким керував Юра, потрапив снаряд, що прошив броню та влучив у бійця. В результаті поранення він втратив праву ногу та була сильно травмована ліва. Батько Юрія – Павло, теж військовий, що приймає участь в АТО, тому грошей в сім’ї не достатньо для протезування та його реабілітації.

Закликаємо до співпраці всіх небайдужих долучитись до акції та допомогти Юрію  знов пройтись обома ногами.

Детальніше можна дізнатись за посиланням.