Звернутись до Фонду

Ключовий елемент у вихованні дитини

Про ключовий елемент у вихованні дітини дізнавалися батьки завдяки «Школи свідомого батьківства» в Середній школі №45 м.Києва за програмою «Успішна людина» БФ «ФОНД ДОБРІ СПРАВИ».

На  лекції  батьки ознайомилися з поняттям «прив’язаність», як вона впливає на розвиток дитини, як будуються взаємовідносини з дорослими та іншими людьми в житті. Прив’язаність виступає як елемент будівлі,  фундамент, на якому будується характер і поведінка, і, наскільки він надійний, настільки міцний характер дитини.

В ході практичної частини батьки  освоювали  прийоми з побудови фундаменту «прив’язаності»,  налагодження позитивних стосунків з дитиною – в групах моделювали життєві ситуації,  боролися з  своїми дорослими стереотипами – нав’язуванням  своєї моделі поведінки дітям.

Тренер програми «Успішна людина» Оксана Дубравіна домагалась донести батькам «...Що наші діти дуже розумні, не треба надмірно оберігати і захищати, нам треба тільки трошки їм допомогти –навчити   розпізнавати свої емоції,  не знецінювати, не ігнорувати, не нав’язувати своє бачення,  вчитися переживати і втрати, і невдачі, і негативні емоції, які зустрічаються на життєвому шляху...»

Галерея (10 фото)