Звернутись до Фонду

Матеріальна допомога до Дня Конституції.

До Дня Конституції України окремим категоріям соціально незахищених киян нададуть одноразову адресну соціальну матеріальну допомогу.

З нагоди відзначення Дня Конституції України окремі категорії малозабезпечених мешканців столиці отримають одноразову адресну соціальну матеріальну допомогу. 

Так, матеріальну допомогу у розмірі:

500 гривень – отримають сім’ї загиблих при виконанні інтернаціонального обов’язку в Афганістані, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

350 гривень отримають члени сімей загиблих у масових акціях громадянського протесту з 21 листопада 2013 року до 21 лютого 2014 року (Небесна сотня), особи, які в цей період отримали важкі тілесні ушкодження, учасники антитерористичної операції і сім’ї киян, які загинули під час неї;

По 250, 150 і 100 гривень виплатять також дітям-сиротам, дітям-інвалідам, інвалідам з дитинства, малозабезпеченим та багатодітним сім’ям, особам, які надають соціальні послуги або доглядають за інвалідами чи людьми похилого віку, людям, які досягли 80-річного віку, інвалідам I групи, непрацюючим пенсіонерам, розмір пенсії яких не перевищує 2-х прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність, праведникам Бабиного Яру та інших.

Виплати одноразової матеріальної допомоги проводитимуть за згодою пенсіонерів та одержувачів допомоги через їхні поточні рахунки у банках та відділеннях поштового зв’язку.

Крім того, адресна соціальна матеріальна допомога, яка не була своєчасно виплачена через незалежні причини від отримувача, у разі його смерті, виплачуватиметься членам сім’ї померлого у відповідному порядку.

Зауважимо, що особам, які перебувають на повному державному забезпеченні, матеріальна допомога не виплачуватиметься.