Звернутись до Фонду

Ніхто із сімей героїв Небесної сотні не залишиться без уваги.

Благодійний Фонд «ФОНД ДОБРІ СПРАВИ» спільно з  АБ «УКРГАЗБАНК» допомагає родинам Небесної сотні. Однією з програм Фонду є акція «Допомога родинам Небесної сотні», метою якої  є збір коштів для надання фінансової допомоги сім’ям та родинам громадян України, що загинули внаслідок акцій протесту в Україні.

          Благодійний Фонд «ФОНД ДОБРІ СПРАВИ» спільно з  АБ «УКРГАЗБАНК» допомагає родинам Небесної сотні. Однією з програм Фонду є акція «Допомога родинам Небесної сотні», метою якої  є збір коштів для надання фінансової допомоги сім’ям та родинам громадян України, що загинули внаслідок акцій протесту в Україні.  На даний час Фондом надана адресна допомога 15 родинам загиблих громадян України  на суму 898 787,85 грн.,  кожна із родин отримала по 59 919,19 грн. Під постійною опікою Фонду знаходиться родина загиблого Героя Валерія Опанасюка, в якій без годувальника залишилось четверо дітей.

          Уряд країни також не забуває про Героїв, так 17 листопада 2014 року було повідомлено, що вже надана матеріальна допомога 91 родини загиблих героїв Небесної сотні - це 121,8 тисяч гривень. Дані про родини загиблих можна передати до громадянської організації "Родина Небесної сотні", яка разом з Міністерством соціальної політики визначить остаточний перелік представників цих загиблих, та кошти в сумі  480 тисяч гривень будуть розподілені за призначенням.

          Урядом також затверджено застосування знижок на комунальні послуги та пенсії Героям ордена Небесної сотні.  Також здійснюється доплата до пенсії у зв'язку з втратою годувальника всім непрацездатним членам сімей, які перебували на утриманні загиблих героїв Небесної сотні - за даними міністра соціальної політики, доплата призначена 109 членам сімей  загиблих.  Здійснюються урядом і виплати за отримання під час подій на Майдані тяжких тілесних ушкоджень. Відповідно до постанови Кабінету міністрів, списки на таку допомогу формує Міністерство охорони здоров'я. Допомога виплачується в 50-кратному розмірі прожиткового мінімуму (60,900 тисяч гривень). У списках 42 людини, 23 людини таку допомогу вже отримали. 

         Наша рідна, прекраса і така втомлена, виснажена від втручань, окупацій, Ураїна прагне бути вільною, суверенною, незалежною!!! Майдан став фактором сучасної української та європейської історії, потужним протестним рухом, що вийшов не лише за межі Києва, а й України. Майдан встояв і зміцнився, потім пішов в атаку - втративши при цьому більш ніж сто людей.  А там, на Небесах, в українців з'явилася своя Небесна Сотня. Ми сумуємо та оплакуємо цих чудових хлопців, які поклали «душу й тіло за нашу свободу». БФ «ФОНД ДОБРІ СПРАВИ» продовжує допомагати постраждалим родинам Небесної сотні, адже  ці люди пожертвували за свободу усіх нас найвищу ціну – життя найближчих і найрідніших. Герої не вмирають!