Звернутись до Фонду

Верховна Рада ухвалила Закон завдяки якому благодійну допомогу звільнено від оподаткування

Верховна Рада України ухвалила Закон про внесення змін до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування благодійної допомоги (№4455а).

Шановні добродії! 

Доводимо до Вашого відома, що Проект Закону про  внесення змін до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування благодійної допомоги № 1624-VII  було включено до порядку денного Верховної Ради України 12.08.2014р, а вже 02.09.2014р. стало відомо про те що Верховна Рада України ухвалила Закон.  Ініціаторами даного законопроекту виступив Президент України П.О. Порошенко та ряд комітетів Верховної Ради України серед яких Комітет з питань податкової та митної політики; Комітет з питань бюджету та Комітет з питань європейської інтеграції.

Законом звільнено від оподаткування благодійну допомогу, яка надається у період проведення антитерористичної операції та після її завершення - до 31 грудня року, наступного за роком, у якому завершено антитерористичну операцію, благодійниками на користь таких учасників бойових дій: 

військовослужбовців (резервістів, військовозобов`язаних)

осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців

працівників підприємств, установ, організацій, які залучаються та беруть (залучалися та брали) безпосередню участь в антитерористичній операції в районі її проведення у порядку, встановленому законодавством.

Також на засіданні парламенту голова Комітету ВР з питань податкової та митної політики Віталій Хомутиннік проінформував, що  до цього переліку також додано: учасників акцій протесту в Україні, які зазнали поранення, контузії чи іншого ушкодження здоров`я під час участі в акціях у період з 21 листопада 2013 року по 28 лютого 2014 року, а також 2 травня 2014 року в Одесі;

Із самим законом можна ознайомитись за посиланням.