Звернутись до Фонду

Успішна людина - яка вона?

Відбувся перший урок у з фінансової грамотності, соціальної адаптації та профорієнтації в рамках благодійної програми «Успішна людина» в Володарській санаторній школі-інтернаті.

Під час представлення програми Фонду, знайомства з тренером Анастасією, старшокласники пригадали, ким мріяли стати у дитинстві. З'ясувалося, що деякі до сих пір плекають мрії стати перукарем, юристом, лікарем. А бажання стати принцесою чи лицарем перетворилося у бажання мати щасливу сім'ю у майбутньому. Учні висловили свої думки щодо того, яку людину можна вважати успішною.

Фінансовий практикум першої зустрічі - вправа "Скільки коштує тарілка борщу". Виявилося, що ніхто з присутніх ніколи не закуповував продукти для приготування борщу, хоча деякі вміють його готувати. Працюючи у підгрупах, учасники порахували, що в домашніх умовах тарілка борщу вартує майже 10 грн., після чого всі разом міркували, які ще витрати закладені у ціну такого ж борщу в кафе чи ресторані, адже там він щонайменше у двічі дорожче. Прийшли до висновку, що сплачуючи ціну, в яку закладено і прибуток, і оплату праці, і всі поточні витрати, ми маємо право, як споживачі, на гідне обслуговування і відповідну якість товару (в даному випадку борщу).

Таким чином, на такому простому прикладі, діти, крім фінансових азів, долучилися до формування культури споживання і розуміння власних прав та можливостей їх відстоювання. 

Галерея (3 фото)