Звернутись до Фонду

Уроки успішності в Володарській школі-інтернаті

Добігає кінця 2017-2018 навчальний рік, і вже пролунав дзвоник останьої зустрічі в  Володарській школі-інтернаті Центру реабілітації –учасника благодійної програми  «Успішна людина».

Щотижня, на протязі навчального року, школярі старших класів спілкувалися з тренером БФ «ФОНД ДОБРІ СПРАВИ» Анастасією Аносовою - опановували  економічні знання, без яких сучасне життя неможливе, ділилися своїми емоціями, побоюваннями про майбутнє «доросле життя», вчилися мистецтву спілкування.

Навесні блок занять був призначений професійному самовизначеню - розпочали  з дослідження власної  індивідуальності. Кожен з учнів зробив паперову ляльку, яка його обумовлювала, зазначивши на ній свої мрії, улюблені справи, хобі, майбутні професійні плани. ПІсля представлення своїх ляльок,  обговорили питання міжособистісної комунікації людей з різними уподобаннями, мріями; що насправді допомагає, а що - перешкоджає дружбі. Всім колективом будували «Дерево готовності до вибору професій», де кожен зясовував на якому етапі самовизначення він знаходиться.

А ще: вивели формулу вибору професії: хочу (ким бути?) + Можу (які у мене є здібності, можливості? Як вони збігаються з вимогами до професії?) + Треба (чи потрібна ця професія на ринку праці в перспективі найближчих 5-10 років? Що потрібно для того, щоб оволодіти нею?) = успішний вибір !!!

Тема викликала жвавий інтерес учнів і було чимало додаткових питань та обговорювань. Впевнені, що  знання,  які старшокласники Володарської школи-інтернати отримали на уроках благодійної програми «Успішна людина»  будуть міцними «цеглинками» в побудові успішного життя.

Галерея (14 фото)