Звернутись до Фонду

Зріз знань уроків Успішності.

28 травня 2015 року учні Ліцею – інтернат №23 завершили навчання  по Програмі «Успішна людина». На честь даної події засновник БФ «ФОНД ДОБРІ СПРАВИ» Сергій Мамедов вручив цінні призи «найуспішнішому» та «кращому з фінансових питань» учням.

28  травня   2015 року в Ліцеї  –  інтернат №23 «кадетський корпус» пройшов завершальний в цьому навчальному році урок Програми «Успішна людина». Кожного тижня протягом всього року волонтери БФ «ФОНД ДОБРІ СПРАВИ» навчали дітей фінансовій грамотності та надавали уроки успішності.

«Це був надзвичайний рік, ми зробили насправді потрібну справу, тепер наші діти по-дорослому ставляться  до грошей, а деякі з них «заробили» знаннями перші в своєму житті кошти, отримуючи стипендію від засновника Фонду Сергія Мамедова. Ми всі з нетерпінням чекаєм подовження курсу Програми в наступному навчальному році. Це буде більш насичений курс, але не менше цікавий ніж минулий» - поділилась своїми враженнями від уроку Директор БФ «ФОНД ДОБРІ СПРАВИ» Олена Єфремова.

Протягом  другого семестру  учні  10 класу освоювали навички економіки, фінансову грамотність, отримували уроки Успішності безпосередньо від відомих особистостей, проходили практикуми з професійної орієнтації, побували на екскурсіях на підприємствах.

«На зрізі знань ми торкнулися всіх основних напрямів,  над якими працювали, беручи найважливіше з кожної теми. Результати нас вразили – наші діти складні фінансові питання розкривають не по дитячому глибоко, аналізуючи та роблячи свої власні висновки. Дивлячись на харизму, лідерські якості, цілеспрямованість та схильність до фінансової науки ми серед цих дітей вже бачим відомих фінансистів в майбутньому»зауважила Координатор Програми Анна Шиповалова.

Про ефективність курсу свідчить значне підвищення рівня знань з фінансів, маркетингу, податків, макроекономіки. Так, за результами тестування – рівень знань учнів зріс на 82%, порівняно з початком семестру. Особливо це помітно в практичній роботі з макроекономіки та реклами, де кожен подав масу власних ідей та пропозицій.

                        dsc2931_01

Самі ж тести вміщували в собі питання раціонального використання коштів, формування бюджету, історії грошей, особливостей маркетингу та реклами, фінансових афер, праці та її основних  компонентів. Випускники досить швидко справились з завданнями та перейшли до наступного, не менш цікавого етапу – дискусії.

                      dsc2929_01

Думки класу розділилися на дві частини, де одні відстоювали моральні цінності у житті людини, а інші – фінансові. Як результат, дійшли висновку, що обидва критерії є рівноцінними, адже «система» нашого життя не може будуватися лише за одним певним принципом.

«Тепер я розумію, що економити – зовсім не означає в усьому себе обмежувати, потрібно просто правильно розподіляти бюджет, а зекономлені кошти можна вкладати у досить хороші справи» - ділиться враженнями Владислав.

На завершення «найуспішніших» та «кращих в фінансових питаннях» учнів чекав приємний сюрприз.    Пилипенко  Андрій  та Кротов  Микита отримали   електронні книги  від Засновника БФ  «ФОНД ДОБРІ СПРАВИ» Сергія Мамедова.

                     dsc2942

                      dsc2944

Дітей в червні чекає ще одна цікава подія - екскурсія до академії Міністерства внутрішніх справ, адже майже п'ятдесят відсотків учнів ліцею мріють вступити до цього навчального закладу.

Ми впевнені, що виховувати фінансово грамотну людину потрібно вже з дитинства, саме тоді, коли дитина проявляє інтерес до грошей. Запрошуємо усіх зацікавлених та небайдужих людей підтримати випускників шкіл-інтернатів та допомогти їм досягнути своїх мрій шляхом отриманих знань!

Детальну інформацію про програму та хід її реалізації ви можете дізнатися ТУТ.