Звернутись до Фонду

Порядок надання субсидії.

В умовах підвищення цін на житлово-комунальні послуги БФ «ФОНД ДОБРІ СПРАВИ» доводить до відома малозабезпечених громадян про соціальний захист та порядок оформлення субсидії.

Відповідна Постанова «Про внесення змін до Порядку перерахування деяких субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг, субсидій та компенсацій» була прийнята на засіданні уряду від 25.02.2015 року.

Право на отримання житлових субсидій мають домогосподарства, у яких витрати на оплату житлово-комунальних послуг перевищують розмір визначеного обов'язкового платежу (враховуючи соціальну норму житла).

Для довідки: соціальна норма житла - 13,65 кв. м на одну людину + 35,22 кв. м на сім'ю. Соціальні норми на сім'ю з двох осіб: 62,52 кв. м житла, 130 кВт/год електроенергії на місяць і 1,6 куб. м гарячої води на одну людину.

Субсидія призначається одному із членів домогосподарства, який зареєстрований у житловому приміщенні і на якого відкрито особовий рахунок на оплату житлово-комунальних послуг.

Для її призначення необхідно звернутися до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації. При цьому необхідно мати при собі такі документи:

- паспорт;

- заява та декларація про доходи і витрати осіб.

Інші документи, що необхідні для надання субсидії, збираються спеціалістами управління.

Субсидія призначається уповноваженому власнику житла на 12 місяців та автоматично поновлюється по закінченню терміну.  

Протягом 5 днів кожна організація повинна дати відповідь на запит органу соцзахисту. Терміни розгляду заяви щодо субсидії – 10 днів від дня одержання відповідальним органом необхідної інформації.

Скасовуються всі обмеження щодо майнового стану осіб, які звертаються за призначенням субсидій, крім здійснення одноразової дороговартісної покупки (на суму понад 50 тис. грн):

- наявність у власності двох житлових приміщень;

- наявність у власності двох автомобілів;

- наявність у складі домогосподарства осіб працездатного віку, які не працюють, не навчаються і не перебувають на обліку як безробітні;

- здача в найм житлового приміщення;

- здійснення покупки товарів, робіт та послуг (у тому числі оплата медичних послуг та навчання) на суму понад 10 прожиткових мінімумів;

Обманув – поверни подвійну суму:

- якщо подано неповні чи недостовірні відомості про доходи та витрати зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб, може бути відмовлено в призначенні субсидії або припинено її надання. У такому разі заявник зобов'язується повернути надміру перераховану (виплачену) суму субсидії у подвійному розмірі;

- надаватиметься право на оформлення субсидій особам, які орендують житло і оплачують вартість житлово-комунальних послуг на підставі письмового договору найму (оренди) житла

 

Детальну інформацію можна дізнатися за посиланням.